Zwemvijvers


Waarom een zwemvijver


Na het ontwerpen en aanleggen van zwemvijvers door de jaren heen, zagen wij dat de meeste filtersystemen voor zwemvijvers niet volledig voldoende zijn voor een top zwemvijver te creëren. Daarom heeft Tuinen Torsin een systeem ontwikkeld die aan alle kenmerken voldoen om een TOP-filtersysteem af te leveren bij al zijn klanten. Waardoor dat de kwaliteit en het genot gegarandeerd is.

 

Een zwemvijver verandert je tuin in een waar paradijs. Het is een genot voor een heel jaar, in de zomer heb je een fijne zwemvijver en in de winter kan je genieten van het zicht. Voordelen van een zwemvijver

  1. Een zwemvijver is gemakkelijk te integreren in het ontwerp van de tuin.

  2. Ook met de vormgeving kan u alle kanten op, een zwembad daarentegen is gebonden aan een strakke vorm.

  3. Van een zwemvijver wordt het ganse jaar genoten, ook in de winter blijft deze een blikvanger. 

  4. De filtratie gebeurt deels biologisch, deels mechanisch (nooit chemisch). Er hoeven geen chloor – of andere derivaten worden toegevoegd.

  5. Kostprijs gewijs ten opzichte van een zwembad is een zwemvijver heel wat goedkoper.

  6. Grond -en graafwerk is voor beide toepassingen hetzelfde. De afwerking is afhankelijk van de smaak en de wensen van de klanten bepaalt deels de eindprijs. 

  7. De onderhoudskosten van een zwemvijver zijn te verwaarlozen.

  8. Een zwembad daarentegen vraagt wekelijks onderhoud met heel wat kosten :zoals chloor, tersters, derivaten, ...

  9. Een zwemvijver reinigt zichzelf; een zwembad vraagt veel en regelmatig onderhoud.


Bijkomende inlichtingen

Om ziektekiemen te voorkomen wordt er met een gewoon zwembad gebruik gemaakt van chloor en -derivaten, bij een zwemvijver wordt er gebruik gemaakt van planten en nuttige bacteriën ... Chloor dood alle leven, zowel goed als ziekteverwekkend. Dit is niet toepasbaar bij een zwemvijver. Bij zwemvijvers wordt er gebruik gemaakt van de natuur: De planten zetten het fosfor, koolstof en stikstof om in nuttige en bruikbare voeding voor plant, dier en mens.

 

Om de natuur te helpen raden wij daarom een mechanisch filtersysteem aan dat het grootste vuil zoals bladeren, takjes algen ... verwijderd. Het bijgeleverd UV licht dood algen en andere waardoor het water niet groen zal worden.

 

Bij een gewoon zwembad dienen zeer regelmatig derivaten, zoals chloor te worden toegevoegd om geen groen water te krijgen en alle ziektekiemen te doden, dit is dus niet nodig bij een zwemvijver.

Puur genot
Puur genot
Afgewerkte zwemvijver
Afgewerkte zwemvijver
Afgewerkte zwemvijver, incl. graszoden: klaar voor gebruik
Afgewerkte zwemvijver, incl. graszoden: klaar voor gebruik